2 may. 2013

Tornem a ser aquí!

Recuperem el blog com a eina per estar en contacte amb totes aquelles persones que vulguin estar al corrent d'allò que anem organitzant des d'Orff Catalunya.

El blog ha estat aturat durant gairebé dos anys, però d'activitat n'hi ha hagut i molta!

Durant aquest curs 2012-13 des d'Orff Catalunya hem organitzat 3 cursos!

A principi de curs la Barbara Haselbach va realitzar el curs "Dansa, música i arts plàstiques. Orff Schulwerk i la integració de les arts". L'interès pel curs i la valoració posterior va ser tant positiva que aquest mateix curs es va programar pel mes de març, altre cop amb gran èxit.

Barbara Haselbach és catedràtica emèrita de Didàctica de la Dansa de la Universitat Mozarteum de Salzburg (Institut de Pedagogia de la Música i la Dansa “Orff Institut”), on va començar a col·laborar l’any 1961 amb Gunild Keetman i Carl Orff. I és presidenta de l’Orff-Schulwerk Forum Salzburg.

Al mes de febrer vam rebre la visita, que el curs passat es va haver de postposar, de Jim Santi Owen. Va realitzar el curs "Ritmes del món" on ens vam introduir en el món de la música clàssica índia i algunes possibles aplicacions didàctiques.

Jim Santi Owen treballa com a percussionista i professor a San Francisco (EE.UU). Toca instruments de percussió des dels vuit anys i estudia tabla des de 1991 amb Pandit Swapan Chaudhuri a l’Ali Akbar College of Music, al California Institute of the Arts i a l’Índia. Des de 1995 es dedica a estudiar instruments de percussió del sud de l’Índia com el mridangam, ghatam, kanjira i el morsing amb T.H. Subash Chandran i el tavil amb K. Sekar. Actualment dirigeix el San Francisco World Music Festival i és professor de la Domenican University, The Jazzschool i l’Ali Akbar College of Music.

Per altra banda, el Grup de Treball en Educació Musical, amb qui estem estretament vinculats també ha seguit desenvolupant les seves activitats:

Les Jornades d'Autoformació en Pedagogia Musical han arribat fins a la IV edició i ja estem preparant les cinquenes pel proper mes de juny

I les sessions del Grup de Treball s'han realitzat en un format diferent durant aquest any que ha permès que ens trobéssim en dos períodes concrets per treballar sobre les competències del docent. 

Estigueu atents! Que l'activitat no s'atura i ben aviat us n'informarem amb més detall!

Curs Internacional d'Estiu. Models didàctics per a diferents edats des de la perspectiva de l'Orff Schulwerk. 
Sant Cugat del Vallès - 15-19 de juliol.

V Jornades d'Autoformació en Pedagogia Musical.
EMM Miquel Blanch de Castellbisbal - 8 i 9 de juny


No hay comentarios:

Publicar un comentario